BIO

 

“Rokenrol so izumili fantje, ki so imeli preveč časa in niso vedeli, kaj bi z njim. Danes rokenrol nastaja v izrazitem pomanjkanju časa in prav zato.”

“Tudi ko smo za, smo proti. Rokenrol je vedno opozicija.”

“You might need somebody someday …”

“Do you believe in love?”

Tribute 2 Love, 2006 … and counting

hamo-tribute-2-love-profil-band-3

Zasedba Hamo & Tribute 2 Love emocije, strasti in nežna iskanja lubezni vpleta v večno glasbo klasičnega rocka, bluesa, soula in funka.

Doslej so izdali tri albume: ploščo 3P so izdali leta 2017, ploščo Pol/Pol S leta 2015, prvo ploščo, naslovljeno “2″, pa aprila 2013. Albumi izhajajo v vinilnih in digitalnih različicah. Na njih je združenih več uspešnic, med katerimi izstopajo Vreme za lubezen, Telo, Zabluzu, Gospa Magister, Greva še mal dlje, Dejva bit čist bliz, transgeneracijski hit Rožice, Vija Vaja Ven, Gremo se igrat boga, Do you believe in love…

Peterica prvotnih članov Tribute 2 Love se je zbrala leta 2006, leta 2013 se je bendu za krajši čas pridružil legendarni kitarist Matej Mršnik (ex-Laibach), leta 2017 pa veliki kitarski virtuoz Peter Dekleva.

Komade na ploščah 3P in Pol (obe sta izšli tudi v vinilni različici) sta napisala Hamo in klaviaturist Duki. Komade na plošči “2″ sta večinoma zasnovala Matevž Šalehar Hamo ter prvotni klaviaturist in ustanovni član skupine Jani Baš, ki je že več let upokojen.

hamo-tribute-2-love-profil-band-2

Hamo & Tribute 2 Love koncertirajo na klubskih in festivalskih odrih; med odmevnejšimi nastopi so serija (razprodanih) koncertov v Kinu Šiška, “matičnem” ljubljanskem rokenrol klubu Orto Bar, v City Teatru, ter nastopi na velikih odrih Rock Otočca, Lenta, Cankarjevega doma, Škisove tržnice, Majskih iger in poletnih festivalih v vseh kotih domovine. Osvojili so tudi že publiko na največjem evropskem motorističnem festivalu (Harley Davidson) v Beljaku (Avstrija) ter v kultnem zagrebškem (Hrvaška) jazz in blues klubu Purgeraj…

Njihovi klubski in velikoodrski nastopi vejajo za pravo glasbeno poslastico, trdno v ritmu in fluidno v muzikalni improvizaciji. V ozadju njihove glasbe odzvanja reminiscenca bluesovskih korenin. Vrsta avtorskih skladb učinkuje kot prosto plavajoči glasbeni arhiv, ki sega vse do 40. in 50. let 20. stoletja in v katerem lahko poslušalci – tudi tisti, ki (še) niso poznavalci glasbene zgodovine – odkrivajo temeljne glasbene vzorce, na katerih sloni sodobna glasba.

Skladbe, četudi mestoma popevkarske in izjemno “nalezljive”, se tako popolnoma zlivajo z blues-rokovskim izročilom; so točke, na katerih je zasedba Hamo & Tribute 2 Love našla intenziven stik z aktualno slovensko publiko in njenim vsakdanom.

hamo-tribute-2-love-profil-band-4

Člani
Matevž Hamo Šalehar – pevec, kitarist, vodja in spiritus agens skupine.
Martin Janežič Buco – bobni, tolkala;
Denis Horvat Duki – klaviature;
Peter Dekleva – kitara;
Uroš Škerl Kramberger Hipi – bas kitara;

*
Uroš Primožič Spretan (do februarja 2017) – kitara;
***
Jani Baš Praslovan (emeritus) – ustanovni član, klaviaturist, soavtor uspešnic s plošče 2.

hamo-tribute-2-love-profil-hamo hamo-tribute-2-love-profil-buco hamo-tribute-2-love-profil-pero hamo-tribute-2-love-profil-duki hamo-tribute-2-love-profil-hipi